Vytvoření MCC účtu z normálního Adwords účtu

V Adwords fóru byl položen zajímavý dotaz, jak udělat ze stávajícího Adwords účtu MCC účet. Pamatuji si, že jsem to již jednou řešil a to přímo s podporou Googlu, ale bohužel mi nikdo nedokázal poradit (v ten moment jsem si založil MCC na jiném e-mailu). Dotaz položil Ondrej Kubala a po chvíli si na něho i odpověděl, protože našel odpověď na zahraničním fóru. Tento postup jsem otestoval a funguje:) Snažil jsem se to přepsat do jednotlivých kroků a tento návod publikoval i v Adwords fóru.

Stačí stávající účet, který máte přopojený do sítě Adwords, převést na jiný účet a následně založit MCC. Hlavní účet – stávající účet u Adwords

1) Přihlásit se k hlavnímu účtu – > Můj účet – > Přístup k účtu
2) Zelené tlačítko + Uživatelé – zadáte e-mail, který není ještě na AW navázaný, takže ideálně fungl nový e-mail. Úroveň přístupu dáte na standartní přístup.
3) Na zadaný e-mail přijde odkaz. Ideální otevřít v jiném prohlížeči, ať se pořád nemusíte odhlašovat a přihlašovat (Chrome +  FF).
4) Budete postupovat podle instrukcí na odkazu.
5) V novém účtu potvrdíte pozvánku.
6) Původní e-mail můžete v novém účtu smazat.
7) Zaregistrujte si MCC -> http://www.google.cz/intl/cs/adwords/myclientcenter/
8) Do MCC účtu přidat původní hlavní účet, abyste ho mohli spravovat nebo nového uživatele kompletně smazat, pokud data nepotřebujete – https://www.google.com/settings/account

Nevšiml jsem si, že by to udělalo nějaký problém s GA nebo G+, myslím si, že každá služba je navázaná zvlášť.

Snad vám tento návod pomůže, když budete tento problém řešit.

Tomáš Bzirský

Přes 14+ let dělám online marketingu, Business development v e-commerce. Baví mě crypto a nové technologie.

You may also like...