Tag Manager Beta

Další novinkou, kterou Google vypustil do světa je nová verze Tag Manageru. Změnil se design, změnil se i vnitřek, některé funkce se zrušily (podle prvního infa a hlavně vnitřku Tag manageru nebudou potřeba žádné Poslouchače událostí). Změnily se i názvy místo pravidel budou Triggery (používáné dost v e-mailingu) a místo maker jsou Variables (což lépe odpovídá smyslu této položky).

Tvoření značek (Tagů) je postaveno na postupných krocích, které jsou jednodušší než v původní verzi, což vás postupně směřuje, jak máte všechno nastavit.

Tagy Tag Manager

V nabídce pravidel (Triggers) zase jednoduše nastavíte jejich spouštění např. pro formuláře máte možnost to nastavit pro všechny formuláře nebo jenom pro specifickou URL.

Triggers Tag Manager

Triggers Tag Manager

Proměnné jsou ve stejném složení jako v poslední verzi původního Tag manageru.

Variables Tag Manager

Samozřejmě si můžete nadefinovat vlastní proměnné.

Create Variables Tag Manager

A jak jsem psal ve svém twítu, že jim to moc nefunguje, tak na tabletu se mi to opravdu nedočítá:)

Vypadá to povedeně a mnohem jednodušeji, než původní verze, ale asi bych ještě chvilku počkal, než se do toho pustíte. Na testování to určitě postačí.

Otestovat to můžete na: tagmanager.google.com – musíte vytvořit nový kontejner, protože to s původním nefunguje. Migrace časem určitě bude, ale jak jsem psal, ještě bych chvilku počkal, než se všechno doladí.

Oficiální představení: analytics.blogspot.cz/2014/10/making-tag-management-more-accessible.html

Doporučuju sledovat komunitu kolem Tag Manageru, kde se můžete i ptát a dohledat řešení na různé problémy – https://plus.google.com/u/0/communities/104865292981489764063

A poslední věc, kterou doporučuji sledovat je blog Simo Ahava, který se GTM hodně věnuje a jeho poslední příspěvek na blogu je o toolu, který vám pomůže s převodem celého kontejneru někam jinam:) Simo Avaha a článek o GTM Toolu a odkaz přímo na GTM tool.

Update: Sakra, už o tom napsalo medio:) – http://blog.medio.cz/google-tag-manager-2-0

Tomáš Bzirský

Přes 14+ let dělám online marketingu, Business development v e-commerce. Baví mě crypto a nové technologie.

You may also like...