ShopRoku meeting 2013

Včera proběhl ShopRoku 2013, kde se vyhlašovali vítězové jednotlivých kategorií na heureka.cz. Některým výsledkům nerozumím, ale to už nemůžu ovlivnit.

Všechno začalo sérií přednášek a workshopů, kde byly prezentovány čísla české e-commerce, čísla heureky. Představil se nový šéf heureky – Tomáš Braverman, Tomáš Čupr, Jitka Dvořáková (CZC.cz) a Jakub Havrlant. Svou vlastní přednášku měl i Leoš Mareš! Ano, čtete dobře a byl skvělý, opravdu dokázal zaujmout, pobavil, dělal si legraci a jeho projev měl hlavu a patu. Nejlepší hláška? Určitě tato!

Na workshopech už to bylo víc konkrétnější a mluvilo se o heuréka košíku, sociálních sítích, e-mailingu a o selském rozumu, který by měl každý používat.

Dáme pár čísel a zajímavostí. Odhad letošního tržeb v e-shopech je +- 57 mld. Kč, takže e-shopy stále rostou. Včesku je aktuálně okolo 37 000 e-shopů. Hrozné číslo a pořád to roste!!! Mluvilo se o rozdílech mezi top e-shopy a průměrem. Velké rozdíly dělají opakované nákupy, kdy u těch top je to až 66 % oproti 35 %. Pracujte na sobě, pracujte na zákaznické podpoře, každé zlepšení detailů má smysl!

Vyhlášení výsledků komentovat moc nebudu, s některými e-shopy nesouhlasím, ale udělejte si obrázek každý sám – http://www.shoproku.cz/vysledky-shoproku-2013

Atmosféra byla hodně přátelská, hlavně člověk potkal spoustu známých, které dlouho neviděl a hlavně poznal nové lidi. Myslím, že tady to vykládání nad dobrým jídlem a pivem dá někdy mnohem víc, než přednášky. U některých bylo i několik překvapení, prostě povedený večer.

Večerní afterparty rozjeli G-Point Hunters (Matěj Ruppert a Roman Holý) a DJ Mike Trafik! Hrál skvěle, škoda, že tam bylo tak málo lidí.

Tomáš Bzirský

Přes 14+ let dělám online marketingu, Business development v e-commerce. Baví mě crypto a nové technologie.

You may also like...